A A A K K K
людям з порушенням зору
Яготинський центр професійного розвитку педагогічних працівників Яготинської міської ради

День рідної мови українського народу

Дата: 21.02.2024 12:19
Кількість переглядів: 6

21 лютого Міжнародний день рідної мови, свято української мови - одного з найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші попередники. Як море починається з річки, так українське слово – з писемності. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора-Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, Івана Мазепи, поглиблювалось під пером Івана Котляревського, особливо Тараса Шевченка, удосконалювалося пізніше Іваном Нечуєм-Левицьким, Іваном Франком Лесею УкраїнкоюВасилем Стусом, Василем Симоненком, Ліною Костенко та багатьма іншими видатними українцями.

Пам’ятаймо: мова зброя, важливий носій цінностей, знань, які передаються з покоління в покоління. Недаремно кажуть, що без мови нація вмирає. Це найсильніший інструмент збереження і розвитку матеріального і духовного спадку кожного народу. Тому захищати мову, утверджувати її - наше спільне завдання.

Сьогодні традиційно відзначають свято рідної мови в закладах освіти Яготинської міської ради, проводять уроки-конференції, презентації, круглі столи, книжково-ілюстративні виставки, літературно-музичні композиції, поетичні вітальні. Це свято не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.

В ці важкі часи українцям важливо підтримувати свою рідну мову словом, віршем, піснею і вірою в перемогу.

Вітаємо вас, дорогі друзі, з Міжнародним днем рідної мови. Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом. Миру, добра, перемоги!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень