A A A K K K
людям з порушенням зору
Яготинський центр професійного розвитку педагогічних працівників Яготинської міської ради

Звитяжна Київщина: хроніка героїзму

Дата: 19.02.2024 09:32
Кількість переглядів: 27

З перших днів жорстокої війни Київщина відчула й тягар ворожої окупації, й силу народного спротиву. Український народ продемонстрував усьому світові приклади мужності, стійкості, сміливості, відданості та єдності перед жорстоким ворогом.

Учасників пошуково-дослідницької експедиції «Звитяжна Київщина: хроніка героїзму», яка стартувала 24 лютого 2023 року, у річницю злочинного вторгнення рф в Україну, об’єднало прагнення досліджувати героїчні сторінки захисту рідної землі, подвиги захисників Київщини, щоб донести їх до наступних поколінь та зберегти пам’ять про героїв.

Серед учасників експедиції Тимур Дустов, учень 10 класу Яготинського ліцею № 2, який підготував зі своїм наставником Мирославою Степанченко нарис-дослідження «Тернистою дорогою війни… від будівельника до військового». Це – героїчна історія про свого тата, учасника антитерористичної операції на сході України та захисника Вітчизни з початку війни, це літопис історії рідного краю, мужності українського народу. Нарис увійшов до першої частини альманаху «Звитяжна Київщина: хроніка героїзму».

Міранда  Драганчук, учениця 11 класу Ягтинського ліцею № 2 з дослідницькою роботою «Саме так закаляється сталь» (керівник Лідія Білаш) і Вадим Вільгоцький, вихованець Яготинського будинку дитячої творчості, учень 11 класу Яготинського ліцею № 3 з роботою «Яготинська садиба Розумовських та Рєпніних – місцевий осередок ХІХ століття» (керівник Юрій Довгорук) стали учасниками обласної учнівської науково-практичної конференції «Нескорена Україна. Моя Київщина».  Їх дослідження ввійдуть до другої частини альманаху «Звитяжна Київщина: хроніка героїзму».

Учням вручені сертифікати за результативну участь в пошуковій експедиції Малої академії наук України. 

Дякуємо учням і вчителям за результативну роботу, батькам за підтримку, розуміння. Це наш спільний внесок у Велику Перемогу!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень