A A A K K K
людям з порушенням зору
Яготинський центр професійного розвитку педагогічних працівників Яготинської міської ради

Формування навичок культури поведінки у дітей дошкільного віку

Дата: 16.02.2024 14:48
Кількість переглядів: 8

16 лютого 2024 року на базі ЗДО № 3 «Ромашка» директором Яготинського центру професійного розвитку педагогічних працівників Яготинської міської ради Оксаною Миненок було проведено засідання професійної спільноти асистентів вихователів закладів дошкільної освіти на тему: «Формування навичок культури поведінки у дітей дошкільного віку з особливими освітніми потребами». Метою даного заходу було підвести педагогів до вибудовування освітньої діяльності на основі індивідуальних особливостей кожної дитини, за яких сама дитина є активною у виборі змісту своєї освіти, є суб’єктом освіти, а також сприяти формуванню культури поведінки відповідно до вікових, індивідуальних, психологічних і фізіологічних особливостей дітей, підвищити рівень теоретичної підготовки педагогів з впровадження нових моделей для розвитку особистості дошкільника.

Під час теоретичного блоку Оксана Вікторівна активізувала знання учасників семінару-практикуму щодо змісту Базового компоненту дошкільної освіти за освітнім напрямом «Дитина в соціумі»,  програм «Впевнений старт», «Дитина», «Віконечко», «Розквіт» щодо сформованості знань, умінь та навичок, орієнтованих на формування життєвих компетентностей дітей. А також Оксана Вікторівна проаналізувала зміст морально-етичного розвитку дошкільнят, який грунтується на емоційно-ціннісному сприйманні соціуму.

Презентаційний блок заходу продовжила асистент вихователя ЗДО №3 «Ромашка» Каріна Євтушенко, яка ознайомила учасників із методами формування культури поведінки у дітей з особливими освітніми потребами.

Практичний блок заходу розпочала вихователь молодшої групи ЗДО № 3 «Ромашка» Інна Цюнько, яка провела заняття з аплікації в інклюзивній групі на тему : «Веселий город». Вихователь та асистент вихователя Інна Колодич продемонстрували спільну взаємодію при організації освітнього процесу з дітьми четвертого року життя.

Міні-тренінг «Психологічне розвантаження в роботі» для учасників засідання провела практичний психолог Наталія Литовченко.

Наприкінці засідання професійної спільноти вихователів директором Яготинського ЦПРПП Оксаною Миненок було надано методичні рекомендації та підведено підсумки. Також Оксана Вікторівна наголосила, що педагоги повинні активізувати роботу щодо взаємодії закладів дошкільної освіти з родинами дошкільників щодо системної роботи з формування культури поведінки.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень